Splošna Ambulanta 1 – Biljana Kesić, dr.med.,spec.druž.med.

Splošno ambulanto vodi Biljana Kesić, dr.med.,spec.druž.med.. V njej dela tudi diplomirana medicinska sestra Alja Jekoš, dms. Ambulanta se nahaja v pritličju desno stavbe Zdravstvenega doma Radeče. Nadomestni zdravnik v ambulanti je zdravnik po razporedu.

Ambulanta družinske medicine - REFERENČNA AMBULANTA je naziv za ambulanto družinske medicine z razširjenim timom zdravstvenega osebja, v kateri paciente poleg zdravnika in medicinske sestre spremlja tudi diplomirana medicinska sestra. Ta je prevzela spremljanje določenih parametrov urejenih kroničnih bolezni in preventivne aktivnosti. Referenčno ambulanto (ADM) vodi Karmen Crljenković, diplomirana medicinska sestra.

Naročanje za zdravnika:

 • osebno v ordinacijskem času ambulante;
 • po telefonu na tel. št.: 03 56 80 205 v ordinacijskem času
 • e-mail: spl.amb1@zd-radece.si
 • po pošti: Zdravstveni dom Radeče, ambulanta Biljane Kesić, dr.med.,spec.spl.med., Ulica OF 8, 1433 RADEČE

Naročeni pacienti in nujna stanja imajo prednost pred nenaročenimi.

Za nenujne preglede se lahko čaka od 7-10 dni.

POOBLAŠČENA OSEBA ZA VODENJE ČAKALNEGA SEZNAMA: Alja Jekoš, dms

EVIDENTIRANO ŠTEVILO zavarovanih oseb na dan 15.1.2024: 1528

Samoplačniške storitve

Samoplačniške zdravstvene storitve so namenjene:

 • pacientom, ki nimajo urejenega osnovnega zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji
 • pacientom, ki želijo koristiti zdravstvene storitve brez čakalne dobe
 • osebam, ki želijo koristiti izbrane zdravstvene storitve za katere nimajo veljavne napotnice
 • tujcem

Za cenik lahko kliknete na povezavo: Cenik samoplačniških storitev.

Moj zdravnik ima ambulanto družinske medicine. Kaj to pomeni zame, kot pacienta?

Diplomirana medicinska sestra pacientom ADM po potrebi svetuje pri preventivnih dejavnostih. S pomočjo vprašalnikov bo opravila preventivno presejanje, kjer bo ugotovila ali obstajajo dejavniki tveganja za določeno bolezen, postavila sum na določeno obolenje, ki ga bo potrdil zdravnik, ali pa ugotovila, da ste zdravi. Na osnovi pridobljenih rezultatov vam bo svetovala glede dejavnikov tveganja, kot so alkohol, kajenje, visok krvni tlak, holesterol, depresija in glede vodenja kroničnih bolezni. To pomeni, da boste deležni aktivnega presejanja za posamezne vrste kroničnih obolenj in dejavnikov tveganja ter zdravstveno-vzgojne obravnave.

Če ste kronični bolnik z urejeno boleznijo, kot so astma, kronična obstruktivna bolezen, arterijska hipertenzija in diabetes, bo vaše stanje spremljala diplomirana medicinska sestra. Ta bo pozneje, ko bodo pripravljeni protokoli, lahko spremljala tudi srčne bolnike, bolnike z benigno povečano prostato, osteoporozo in depresijo. Vsekakor boste v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja in ob predpisu potrebne terapije, še vedno obravnavani s strani vašega izbranega osebnega zdravnika, saj diplomirana medicinska sestra in zdravnik ter srednja medicinska sestra, skupaj skrbijo za vaše dobro počutje. Zaradi obravnave pri diplomirani medicinski sestri bo zdravnik imel več časa za pregled in pogovor z vami takrat, ko boste bolni, ko se bo vaše zdravstveno stanje poslabšalo.

Čas naročanja za diplomirano medicinsko sestro v REFERENČNI AMBULANTI-ADM:

V ambulanto se lahko oglasite osebno, pokličete po telefonu ali pišete po elektronski pošti. V primeru, da se vam na klic ne oglasimo, vas naprošamo za strpnost in razumevanje.

ORDINACIJSKI ČAS:

Torek, četrtek: 07.15 do 14.45 ure
Sreda: 12.15 do 19.45 ure

Naročanje za diplomirano medicinsko sestro v ADM(referenčna ambulanta) je v ordinacijskem času.
Telefon: 064 259 623
E – mail: karmen.crljenkovic@zd-radece.si


Naroči se na pregled

  Vaši podatki se bodo uporabili zgolj za naročanje k zdravniku in se ne bodo uporabljali za namene oglaševanja in posredovanja.

  TOP